Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο στα Σκόπια, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή το βράδυ το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM)

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος θα καταγγείλει, όπως αναφέρθηκε, το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής του ΝίκολαΓκρούεφσκι. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του SDSM, Εμιλιάν Στάνκοβιτς, η συγκέντρωση της Κυριακής θα αποτελέσει την απαρχή των προσπαθειών της αντιπολίτευσης για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην χώρα, μετά τον Νοέμβριο.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι, πρόσφατα ανέφερε ότι εάν μέχρι τον Νοέμβριο που θα διεξαχθεί η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην Λισαβόνα, δεν επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας και δεν απεμπλακεί η ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, τότε θα δημιουργηθεί μία δυσμενής πολιτική πραγματικότητα στη χώρα και οι πρόωρες εκλογές, στην περίπτωση αυτή, θα καταστούν αναγκαίες.

Ο κ Στάνκοβιτς τόνισε ότι η αντιπολίτευση, στην συγκέντρωση της Κυριακής θα καταγγείλει την αναποτελεσματική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Ν. Γκρούεφσκι, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο, έχει οδηγήσει την χώρα σε οικονομικό μαρασμό.

Η αντιπολίτευση, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, θα κατηγορήσει ακόμη την κυβέρνηση γιαδημοκρατικό έλλειμμα, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα και για φίμωση τηςελευθερίας του Τύπου.

Όπως ανέφεραν από SDSM, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις περιοχές της χώρας για την συγκέντρωση της Κυριακής, για την οποία αναφέρουν ότι θα είναι τουλάχιστον διπλάσια σε κόσμο σε σχέση με τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στα Σκόπια το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, το VMRO-DMPNE, για τον εορτασμό της 20ης επετείου του κόμματος αυτού.