Όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Ασφαλιστικού συζητήθηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, των υπουργών Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, των υφυπουργών Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, καθώς και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκου Αθανασάκη.


Οι υπουργοί Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Εργασίας Ανδρέας ΛοβέρδοςΣύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η τήρηση στο ακέραιο όλων των υποχρεώσεων της κυβέρνησης όπως προκύπτουν από την υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα. «Ό,τι υπάρχει προς αποσαφήνιση, εξετάζεται», σημειώνει στο newstime.gr ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, ξεκαθαρίζοντας πως όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης θα ικανοποιούν τρεις παραμέτρους. Την κοινωνική ευαισθησία, την κοινωνική συνοχή και τη διάσωση του Ασφαλιστικού ως ένα βιώσιμο σύστημα για το μέλλον.

Εντωμεταξύ, αύριο, στις 9.30 το πρωί συγκαλείται άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθεί μεταξύ άλλων το κρίσιμο για την κυβέρνηση θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα έχει προηγηθεί συνάντηση των αρμόδιων υπουργών μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της οποίας διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις ο καθένας για τον τομέα αρμοδιότητάς του. Κατά τα λοιπά, στην άτυπη αύριο συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επί τάπητος θα τεθούν μεταξύ άλλων οι θεσμικές αλλαγές στο ΕΣΥ, όπως προωθούνται από το υπουργείο Υγείας, καθώς και σχέδια νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατά πληροφορίες αφορούν επί το πλείστον την κύρωση διεθνών συμβάσεων.