Η έλλειψη καυσίμων είναι το πρώτο πλήγμα στην αγορά από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών  βυτιοφόρων Δ.Χ οι οποίοι φαίνεται να επιμένουν στην απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, ενώ σήμερα στις 18:00 αποφασίζουν εάν αποκλείσουν και τα διυλιστήρια, ενώ σε απεργία προσανατολίζονται και οι πρατηριούχοι

 Το υπουργείο Μεταφορών φαίνεται αποφασισμένο να μην υποχωρήσει και προχωρά στην κατάθεση του νομοσχεδίου δια τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές μαζί με δύο ακόμα νομοσχέδια που αφορούν στην οδική ασφάλεια και την ΥΠΑΤην ώρα που οι οδηγοι ζουν το μαρτύριο της σταγόνας καθώς οι αντλίες στεγνώνουν λόγων της

«Οι απεργοί πρέπει να αναλογιστούν ότι στην κοινωνία υπάρχουν και άλλοι πολίτες»,δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Δ.Ρέππας παρουσιάζοντας το επίμαχο νομοσχέδιο. Με το νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας και τον επόμενο μήνα να γίνει νόμος του κράτους, το υπουργείο επιχειρεί να βάλει τάξη στην «αταξία» που υπάρχει στον τομέα των οδικών μεταφορών, δήλωσε ο υπουργός Δ.Ρέππας. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται: Δημιουργία  νέου σύγχρονου συστήματος χορήγησης αδειών, απελευθέρωση του κομίστρου και ενίσχυση του ανταγωνισμού για καλύτερες υπηρεσίες και χαμηλότερες τιμές

Βενζίνη τέλος...


Ενα τα πέντε πρατήρια διαθέτει πλέον καύσιμα μετά την σπουδή των καταναλωτών να φουλάρουν Κυριακή και Δευτέρα τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους. 
Το πρόβλημα αναμένεται να  ενταθεί αν αποφασίσουν, το απόγευμα, οι απεργοί να αποκλείσουν και τους σταθμούς παράδοσης καυσίμων από τα διυλιστήρια.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν φορτηγά Δ.Χ. στην Αθηνών - Λαμίας, καθώς οι οδηγοί τους, τα έχουν σταθμεύσει στη δεξιά λωρίδα της ανόδου της Ε.Ε. από το Περιστέρι έως τη Μεταμόρφωση.

«Οι απεργοί πρέπει να αναλογιστούν ότι στην κοινωνία υπάρχουν και άλλοι πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Δ.Ρέππας παρουσιάζοντας το επίμαχο νομοσχέδιο.

«Να πρυτανεύσει η λογική», ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος στην απεργία των μεταφορέων, και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η συντεχνία των ΔΧ Φορτηγών αποφασίζουν να στραγγίξουν την αγορά δημιουργώντας προβλήματα τόσο στην μεταφορά εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση τουριστών με την έλλειψη καυσίμων που θα δημιουργήσει η απεργιακή κινητοποίηση».

ΝΔ - Δήλωση Παναγιωτόπουλου 
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του κατανοεί τα αιτήματα των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.
    Ωστόσο, τόνισε, «θέλουμε να κάνουμε μία έκκληση προς όλους: Να μην τινάξουμε στον αέρα την ελληνική οικονομία αυτό το δύσκολο, το κρίσιμο καλοκαίρι. Και από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της. Να κάνει ειλικρινή δημόσιο διάλογο με όλους, με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να βρεθεί εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα».

Aπέκλεισαν το λιμάνι της Σούδας ιδιοκτήτες φορτηγών 
       Την είσοδο του λιμανιού της Σούδας, και τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων στον Αγιο Ονούφριο Ακρωτηρίου, απέκλεισαν από το μεσημέρι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων στα Χανιά.

    Όπως είπε ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών Γιώργος Κοκουράκης, «εδώ στο λιμάνι της Σούδας αποφασίσαμε να κλείσουμε το λιμάνι. Θα περνάνε μόνο τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα λεωφορεία. Στον Άγιο Ονούφριο θα περνά μόνο το όχημα τροφοδοσίας καυσίμων του αεροδρομίου, το όχημα τροφοδοσίας για το νοσοκομείο και για την αστυνομία».


Xαραμάδα αισιοδοξίας στα αεροδρόμια


Χαραμάδα αισιοδοξίας για εκτόνωση της αντιπαράθεσης μεταξύ υπουργειου Μεταφορών και ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η λευκή απεργία των οποίων έχει καθηλώσει τα αεροπλάνα.

Σε σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πήρε πίσω των ανάκληση των θερινών αδειών και οι ελεγκτές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία το Σάββατο.

Η ταλαιπωρια συνεχίζεται στα αεροδρόμια: τη Δευτέρα σε τουλάχιστον 110 πτήσεις παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις από 5 έως και 60 λεπτά. .Την ανάκληση των καλοκαιρινών αδειών όλων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας διέταξε η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκειμένου να εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις στις πτήσεις.