Με δύο αγώνες για την προημιτελική φάση συνεχίζεται την Παρασκευή το Μουντιάλ, που είχε διήμερο ρεπό (ώστε να χαρούν και λίγο οι κυρίες μέσα σε αυτόν τον μληνα της μπάλας). Η πρώτη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής ολοκληρώθηκε, τα φαβορί πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση αλλά τώρα τα ψέματα τελείωσαν.


Στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στο πρώτο ντέρμπι της φάσης των οκτώ. Ο Κάρλος Ντούνγκα δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ελάνο που είναι τραυματίας αλλά διαθέτει πληθώρα ποιοτικών λύσεων σε σχεδόν όλες τις θέσεις. Στις 9.30 το βράδυ θα γίνει η αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Γκάνα, η οποία είναι η τρίτη αφρικανική ομάδα που καταφέρνει να φτάσει τόσο ψηλά στην διοργάνωση. Αν προκριθούν στα ημιτελικά θα γράψουν ιστορία.

Το Σάββατο η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα θα αντιμετωπίσει σε σούπερ ματς την Γερμανία που έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα με τις εμφανίσεις της στην διοργάνωση. Ο αγώνας με την Αγγλία ανήκει στο παρελθόν για τα πάντσερ αλλά το μεγάλο διαιτητικό λάθος να μην μετρήσει το γκολ των λιονταριών όταν η μπάλα σε σουτ του Λάμπαρντ πέρασε καθαρά τη γραμμή ανάγκασε τον Ζεπ Μπλάτερ να δηλώσει ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να γίνεται χρήση βίντεο για την διαλεύκανση των επίμαχων φάσεων. Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης θα ολοκληρωθεί στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία να αντιμετωπίζει την Παραγουάη.