72 αλλοδαποί είχαν στήσει "επιχείρηση" κλοπής πορτοφολιών στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, με τη βοήθεια ενός Έλληνα σεκιούριτι σε σταθμό του ΗΣΑΠ που τους παρείχε κάλυψη και τους ενημέρωνε για την παρουσία αστυνομικών. Η συμμορία οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα.

 

Όπως ανακοίνωσε η Ασφάλεια το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην πλατεία Βικτωρίας από την Ασφάλεια Αθηνών, Αγίου Παντελεήμονα, Εξαρχείων και Κολωνού και συνελήφθησαν 72 αλλοδαποί, ενώ λίγο αργότερα ένας 26χρονος Ελληνας υπάλληλος εταιρίας Σεκιούριτι που εργαζόταν για τη φύλαξη του σταθμού ΗΣΑΠ, στην πλατεία Βικτωρίας συνελήφθη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί μετέβαιναν σε ομάδες των 8-10 ατόμων κάθε μέρα στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό, όπου εντόπιζαν πολίτες, τους παρακολουθούσαν και μέσα στους συρμούς τους άρπαζαν τα πορτοφόλια. Στη συνέχεια, πάντοτε, επέστρεφαν στην πλατεία Βικτωρίας όπου πετούσαν σε κάδο απορριμμάτων τα κλεμμένα πορτοφόλια, αφού βέβαια είχαν πάρει το περιεχόμενό τους.

Οι αστυνομικοί, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε την άδεια επί είκοσι μέρες έπαιρναν φωτογραφίες και βιντεοσκοπούσαν τις κινήσεις των πορτοφολάδων τα πρόσωπα των οποίων προκύπτουν από το συγκεκριμένο οπτικό υλικό, καθώς και οι σχέσεις τους και κινήσεις τους στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο 26χρονος υπάλληλος σεκιούριτι κατηγορείται ότι παρείχε τουλάχιστον κάλυψη και ενημέρωνε τους πορτοφολάδες για την παρουσία αστυνομικών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και έπαιρνε χρηματικά ποσά από τη συμμορία που έκανε ανενόχλητη τη δουλειά της. Στη διάρκεια της ανάκρισης ο 26χρονος ομολόγησε και αναγνώρισε τους αλλοδαπούς ως μέλη του οργανωμένου κυκλώματος.

Από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς 69 είναι Ρουμάνοι (56 άνδρες και 13 γυναίκες) και τρεις γυναίκες είναι από τη Βουλγαρία. Στον κάδο στην πλατεία Βικτωρίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 πορτοφόλια, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ξυραφάκια, πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια και πολλά πορτοφόλια που ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί από ποιούς τα άρπαξαν.