Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα από το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 11'. Πλέον η νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" την Τετάρτη 12/5 είναι μονόδρομος. Καμία ευκαιρία η ομάδα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Το ένα... κατόρθωμα μετά το άλλο από τον φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος "παλεύει" με νύχια και με δόντια να σπάσει κάθε παράδοση και ρεκόρ, φανερώνοντας ότι υπάρχουν πολλά στραβά και ανάποδα. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ηττήθηκε με 1-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και "έσπασε" την παράδοση 13 ετών, όπου οι Πειραιώτες ήταν αήττητοι στην έδρα του Δικεφάλου σε αγώνα πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί στο πρώτο μέρος και κακοί στο δεύτερο, ενώ το γκολ προήλθε από "δώρο" του Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος ενήργησε σαν ερασιτέχνης στην φάση του 11ου λεπτού, όταν έδιωξε πάνω στον Φιλόμενο και έδωσε την ευκαιρία στο Μουσλίμοβιτς να σκοράρει με δυνατό σουτ. Οι Πειραιώτες έκαναν... μηδέν ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, έστω και αν είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας από το 60' και μετά με δυο επιθετικούς. Ο Ολυμπιακός έμεινε στους επτά βαθμούς, έναντι δέκα του πρώτου ΠΑΟΚ, κάτι που κάνει επιτακτική την ανάγκη της νίκης στο ματς της Τετάρτης (16:45, ΝΕΤ) για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Για την ιστορία, στο έτερο παιχνίδι της ημέρας η ΑΕΚ νίκησε με 4-2 τον Άρη και έφτασε τους πέντε πόντους, ενώ η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έμεινε στους τρεις και στην τελευταία θέση του μίνι πρωταθλήματος. Η ομάδα είχε κάνει γεμάτη εμφάνιση με το συγκρότημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο Φάληρο, αλλά προσγείωσε άμεσα τον κόσμο της, θυμίζοντας το τι ισχύει φέτος από το ξεκίνημα της σεζόν.

Ο αγώνας

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-1-1, έχοντας τον Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ ξεκίνησε στο δεξί άκρο και ο Ραούλ Μπράβο στο αριστερό, ενώ οι Έντζο Μαρέσκα και Βασίλης Τοροσίδης ήταν τα δυο αμυντικά χαφ της ομάδας. Στις δυο πτέρυγες ξεκίνησαν οι Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα και Λεονάρντο, ενώ ο Όσκαρ Γκονθάλεθ ξεκίνησε λίγο πίσω από το μοναδικό προωθημένο, Ματ Ντάρμπισιρ.

Στον αντίποδα, ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε τον Χαλκιά στα γκολπόστ, κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Τσιρίλο και Κοντρέρας, στα δυο άκρα οι Σαβίνι και Λίνο, στα χαφ οι Σορλέν, Πάμπλο Γκαρσία, Βιερίνια και Βιτόλο και πιο μπροστά οι Φιλόμενο και Μουσλίμοβιτς.

Γνωρίζοντας τη δύναμη της Τούμπας και την ορμή που δίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Ολυμπιακού θέλησαν να μπουν πολύ επιθετικά και να γίνουν τα αφεντικά στο χορτάρι. Στο 6ο λεπτό θα μπορούσαν εύκολα να έχουν αποκτήσει κεφάλι στο σκορ με το Ματ Ντάρμπισιρ, αλλά αυτός πέταξε στα "σκουπίδια" την ευκαιρία για το 0-1, όταν πήρε την πάσα από τον Όσκαρ, βρέθηκε μόνος του με ένα... στρέμμα τέρμα, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Αφού δεν μπήκε το τέρμα για τους Πειραιώτες, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του Νικοπολίδη πέντε λεπτά μετά και μπήκε σε θέση οδηγού. Ο πολύπειρος γκολκίπερ ενήργησε πολύ επιπόλαια, πήγε να διώξει την μπάλα με βολέ, στέλνοντάς την πάνω στον Φιλόμενο, αυτή κατέληξε στον Μουσλίμοβιτς και ο Βόσνιος επιθετικός με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0 για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος κόντρα στη ροή του ματς. Αντί, λοιπόν, να είναι οι ερυθρόλευκοι αυτοί που θα μπορούσαν να είχαν αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, βρέθηκαν στην δυσάρεστη θέση να κυνηγούν.

Με την... ορμή του γκολ και του ενθουσιασμού, ακολούθησε στο 14' ευκαιρία με τον Φιλόμενο, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ από τα αριστερά, αλλά ο Αντώνης έδιωξε με τις γροθιές του, ενώ ένα λεπτό μετά παραλίγο να έρθει η ισοφάριση, όταν ο Λούα Λούα μπήκε στην περιοχή, έκανε το δεξί σουτ, αλλά ο Χαλκιάς ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΟΚ, ψάχνοντας διαδρόμους για να χτυπήσουν, αλλά στο 25' ήρθε η ευκαιρία για τον Δικέφαλο, όταν ο Λίνο έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ από τα αριστερά, με την μπάλα να χτυπάει στο πάνω μέρος του δοκαριού. Στο 29', η προσπάθεια του Μουσλίμοβιτς μετά την πάσα του Φιλόμενο δεν βρήκε στόχο, ενώ οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ πέντε λεπτά μετά με τον Ντάρμπισιρ, η κεφαλιά του οποίου από την σέντρα του Λούα Λούα κατέληξε στην αγκαλιά του Έλληνα πορτιέρο των γηπεδούχων.

Από 'κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 35ο λεπτό με το Μουσλίμοβιτς, αλλά οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Νικοπολίδης δεν επέτρεψαν στο Βόσνιο να βρει δίχτυα, ενώ στο 38' ο Ντάρμπισιρ κινήθηκε από τα αριστερά, έκοψε όμορφα για τον Τοροσίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου με το αριστερό βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Χαλκιά.