Είχαν «πλημμυρίσει» με κόκα και άλλα ναρκωτικά τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου εν όψει Αποκριών! Στο στάδιο εντοπισμού των ανθρώπων που παρέλαβαν συνολικά δύο κιλά κοκαΐνη στη Μύκονο και τη Νάξο βρίσκεται η Δίωξη Ναρκωτικών, έπειτα από τη σύλληψη στο λιμάνι του Πειραιά δύο διακινητών της άσπρης σκόνης.

Πρόκειται για δύο Αλβανούς-επιστήμονες στη νοθεία των ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει το εργαστήριό τους σε διαμέρισμα στα Λιόσια. Οι αστυνομικοί της Δίωξης παρακολουθούσαν καιρό τα δύο άτομα και μόλις τα είδαν να φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να ταξιδέψουν στη Ρόδο αυτή τη φορά, τους συνέλαβαν καθώς είχαν στην κατοχή τους 150 γραμμάρια κοκαΐνη και 260 γραμμάρια ηρωίνη.



Στη Δίωξη διαθέτουν πια συγκεκριμένες πληροφορίες για τη δραστηριότητα των δύο «επιστημόνων» στη νοθεία κόκας, οι οποίοι λάμβαναν παραγγελίες από μεγαλοδιακινητές για τη νοθεία των ναρκωτικών που είχαν προμηθευτεί.

Πάντως, τώρα το πιο σημαντικό στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί είναι τα εισιτήρια για Μύκονο και Νάξο, που είχαν κρατήσει οι δύο Αλβανοί από πρόσφατα ταξίδια τους στα συγκεκριμένα νησιά. Από την έρευνα της Δίωξης προκύπτει πως οι δύο Αλβανοί τον τελευταίο μήνα πραγματοποίησαν δύο ταξίδια σε Μύκονο και Νάξο με σκοπό να δώσουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους από ένα κιλό κόκα, που είχαν δώσει παραγγελία στους δύο «επιστήμονες» της νοθείας εν όψει της Αποκριάς και της αυξημένης κίνησης, κυρίως στο νησί της Μυκόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την παρακολούθηση που είχαν πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί της Δίωξης, διαπίστωσαν πως οι δύο Αλβανοί στις αρχές του περασμένου μήνα «εργάζονταν» εντατικά στο εργαστήριο νοθείας που είχαν στήσει στα Λιόσια, καθώς είχαν τις παραγγελίες -όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- από τους διακινητές της κόκας στα δύο Κυκλαδονήσια.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη στα δύο Κυκλαδονήσια διεξάγονται έρευνες της Δίωξης για τον εντοπισμό των ανθρώπων που είχαν την οικονομική επιφάνεια να αγοράσουν ένα κιλό κόκα ο καθένας από τους «επιστήμονες» νοθευτές των ναρκωτικών.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για το επίμαχο τριήμερο της Αποκριάς, όπου -κυρίως η Μύκονος- θα «βουλιάξει» από κόσμο και βέβαια ο διακινητής θα «τρίβει» τα χέρια του λόγω της αυξημένης ζήτησης του «προϊόντος» που διαθέτει προς πώληση. 





Πηγή:http://www.espressonews.gr/