Το εκπληκτικό μοντέλο που από καιρό είχε ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, μόλις έκανε την εμφάνιση του. Η ολοκαίνουργια Alfa Romeo 4C έχει άκρως εντυπωσιακές προδιαγραφές, ενώ θα βγει στο δρόμο το 2012! Το βάρος της είναι τα 850 κιλά, και με 200 άλογα θα κάνει 0-100 χ.α.ω. σε κάτω από 5 δλ!
alfa romeo - Το εκπληκτικό μοντέλο που από καιρό είχε ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, μόλις έκανε την εμφάνιση του. Η ολοκαίνουργια Alfa Romeo 4C έχει άκρως εντυπωσιακές προδιαγραφές, ενώ θα βγει στο δρόμο το 2012! Το βάρος της είναι τα 850 κιλά, και με 200 άλογα θα κάνει 0-100 χ.α.ω. σε κάτω από 5 δλ!  Το μοντέλο θα έχει αυστηρά διθέσια διάταξη, κινητήρα στο κέντρο, 200 ίππους, και την κίνηση πίσω
Το μοντέλο θα έχει αυστηρά διθέσια διάταξη, κινητήρα στο κέντρο, 200 ίππους, και την κίνηση πίσω
alfa romeo - Το εκπληκτικό μοντέλο που από καιρό είχε ανακοινωθεί ότι θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, μόλις έκανε την εμφάνιση του. Η ολοκαίνουργια Alfa Romeo 4C έχει άκρως εντυπωσιακές προδιαγραφές, ενώ θα βγει στο δρόμο το 2012! Το βάρος της είναι τα 850 κιλά, και με 200 άλογα θα κάνει 0-100 χ.α.ω. σε κάτω από 5 δλ!  Τα 0-100 χ.α.ω. υπολογίζονται σε κάτω από 5 δλ. ενώ η τελική στα 250 χ.α.ω.
Τα 0-100 χ.α.ω. υπολογίζονται σε κάτω από 5 δλ. ενώ η τελική στα 250 χ.α.ω.
Στην περίπτωση της νέας 4C, η Alfa Romeo έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο σε compact μέγεθος, υιοθετώντας τη διάταξη που το θέλει αυστηρά διθέσιο με τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση στον πίσω άξονα. Το συνολικό μήκος σύμφωνα με την εταιρεία κυμαίνεται στα 4 μέτρα, και το μεταξόνιο στα 2,4 μέτρα. Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην αστείρευτη όσο και ανόθευτη οδηγική απόλαυση, και για το λόγο αυτό η αναλογία βάρους της 4C θα είναι στο ποσοστό 40/60% εμπρός/πίσω, ενώ αντίστοιχα η αναλογία κιλών/ίππο θα κυμαίνεται κάτω από το 4! Αυτό προκύπτει και από τα περιορισμένα τεχνικά στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η φίρμα, τα οποία κάνουν λόγο για συνολικό βάρος στα 850 κιλά (αμάξωμα από ανθρακονήματα και αλουμίνιο), αλλά και για ιπποδύναμη της τάξης των 200 ίππων.

Το μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα άμεσου ψεκασμού των 1.750 κ.εκ. της Giulietta QV, ενώ η κίνηση θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου TCT διπλού συμπλέκτη, που γνωρίσαμε και από τη MiTo. Οι επιδόσεις σύμφωνα με την Alfa Romeo υπολογίζονται σε κάτω από 5 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και 250 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας. Στο εσωτερικό θα υπάρχει η γνωστή επιλογή Alfa DNA που συναντάμε και σε άλλα μοντέλα της φίρμας, ενώ η εταιρεία υπόσχεται απόδοση και αίσθηση 3λιτρου κινητήρα με κατανάλωση στα επίπεδα ενός συνηθισμένου τετρακύλινδρου συνόλου.

Τέλος, η 4C μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει παρουσιαστεί σε μορφή concept, όμως η Alfa Romeo μελετά πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραγωγής του αυτοκινήτου, αφού ανακοινώνει ότι θα βγει στο δρόμο το 2012!

Πηγή:
www.autotriti.gr